Susisiekite su mumis

Mirtina sriuba

1
Komentarai

Sriuba buvo tokia skani, kad net pats save nustebinau, pasakydamas padavėjai komplimentą. Draugas, sėdintis priešais mane, pridūrė: “Aš vos nenumiriau nuo tokios skanios sriubos. Gerąja prasme.” Už kelių akimirkų prieš mus atsidūrė du virėjai, vienas jų buvo labai jaunas (vėliau sužinojau, jog jis yra restorano savininko sūnus). Jie ne tik padėkojo už komplimentą, bet dar už kelių minučių pavaišino mus „Krembriulė“ prancūzišku desertu.

Ne vieną kartą teko matyti, kai kituose restoranuose virtuvės šefai pasirodo žmonėms salėje, tik kažkodėl jų akys nedega meile darbui. Išėjimą į salę jie laiko taisykle, kitaip tariant, jie tą daro, nes taip pridera daryti. O štai šiame, nuostabiame restorane virtuvės šefų akyse matėsi ugnis ir jie pasirodė salėje ne dėl noro pasirodyti, o dėl to, kad virtuvė iš tiesų yra visas jų gyvenimas, kurį jie myli.

Pas mane kartais ateina klientai, kurie nori pagerinti santykius su savo pirkėjais, ir taria: “Mums reikia idėjų, kurios išlaikytų mūsų klientus ir reklamuotų mus iš lūpų į lūpas”. Tai pasakę jie laukia nurodymų. „Špygutė taukuota 3D formatu“ – neduodu aš jiems tokių nurodymų, kuriuos grūda dauguma įvaizdžio kūrėjų ir rinkodarininkų. Jie tokiems užsakovams paruošia veiksmų planą, kurį vadinu “nurodymai marionetėms”. Šie veiksmų planai laikosi “ant virvelių”, neverti nė supuvusio cento. Tokioje situacijoje reikėtų kai ko kito. Kaip ir bet kuriame versle, norint pakelti kartelę (padidinti pardavimus ir sulaukti komplimentų iš pirkėjų), visi įmonės darbuotojai (ypač įmonės savininkas) turėtų patys pamilti ne tik savo veiklą, bet ir gyvenimą. Kartais vėjuotą, kartais šaltą – tokį, koks jis iš tiesų yra. Bėda ta, kad klientas jaučia, kai paslaugos teikėjas nekenčia savo gyvenimo…

Tiesa, mano išgirti šefai dirba „Nacionalinio Kauno dramos teatro“ patalpose,  mielame restoranėlyje pavadinimu „Chef’s lounge“. Žmonės kalba, kad tai – geriausia vieta pavalgyti visame Kaune, ir tai gali būti gryna tiesa. Daug kartų ten neteko valgyti, nes mėgstu dar kitas dvi vietas, „Sushi Express“ Rotušės aikštėje 6, kur valgau suši numeriu 26 ir geriu skaniausią Lietuvoje Latte kavą. O kitas restoranas yra „Cercadel Castillo“.

Praeitą šeštadienį teko dar kartą apsilankyti „Chef’s lounge“. Čia su verslo partneriu Džiugu, valgėme pomidorų sriubą su šiltomis bandelėmis…. Buvau pamiršęs, kokios jos gali būti nuostabios.

1 Comment

  1. tai ko

    2016-08-27 at 22:26

    😀 visas meniu dabar aiškusD
    Šitas geras- visi įmonės darbuotojai (ypač įmonės savininkas) turėtų patys pamilti ne tik savo veiklą, bet ir gyvenimą. Kartais vėjuotą, kartais šaltą – tokį, koks jis iš tiesų yra. Bėda ta, kad klientas jaučia, kai paslaugos teikėjas nekenčia savo gyvenimo…
    Ačiū:D

Rašyti atsakymą

Tavo el. pašto adresas nebus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti *

Užsisakyk nuoširdžius 
+ becukrius naujienlaiškius!

Susiję straipsniai

Sukurta Adf.lt